מאפה "בשר" (מיטלואף) צמחוני
מנה מפנקת לתפריט צמחוני.
רכיבים
- 1 קישוא, חתוך לקוביות
- 2 פלפלים אדומים גדולים, ללא גרעינים וחתוכים לרבעים
- 1 פלפל צהוב, ללא גרעינים וחתוך לרבעים
- 5 שיני שום קטנות, קלופות
- 30 מ"ל שמן זית כתית מעולה
- 450 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות
- 180 מ"ל (¾ כוס) קטשופ
- 60 מ"ל (¼ כוס) חומץ בלסמי לבן, או חומץ אחר אהוב
- 40 גרם (½ כוס) שמרי בירה
- 50 גרם (½ כוס) קמח שיבולת שועל
- 20 גרם (¼ כוס) פתיתי שיבולת שועל
- 1 ביצה גדולה
- 3 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- 1 כף טימין טרי
- 2 כפיות מלח, לא חובה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
- סוגרים את המכסה ופותחים את פקק המכסה.
- בוחרים מהירות משתנה 3.
- מפעילים את הבלנדר, מכניסים את קוביות הקישואים אחת אחת דרך הפתח הקטן. אפשר להשתמש במוט הדחיסה כדי לכוון אותן ללהבים. מוציאים את הקישואים ומניחים בקערה נפרדת.
- חוזרים על אותו התהליך עם הפלפלים והשום.
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית – גבוהה, מוסיפים שמן זית ומחממים. מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שהן רכות וכל הנוזלים מתאדים.
- מוסיפים לפטריות את הפלפל, הקישוא, הטימין והשום. מבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים.
- מוסיפים את החומץ הבלסמי ומצמצמים אותו לחצי מהנפח.
- מוסיפים לתערובת קטשופ, שיבולת שועל, קמח שיבולת שועל, שמרים ופטרוזיליה ומערבבים. מוציאים מהמחבת וממתינים 15 דקות לצינון.
- מוסיפים את הביצה ומערבבים.
- יוצקים את התערובת לתבנית בגודל 20 ס"מ על 10 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים למשך 45 דקות.
- מניחים להתקרר למשך שעה, פורסים ל- 10 פרוסות.
- להגשה, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את הפרוסות על התבנית. אופים ב- 180 מעלות במשך 10 דקות, מגישים מיד.