צ'יפס חומוס
עם רוזמרין, שום וגבינת פרמזן. התוספת המושלמת לכל ארוחה.
רכיבים
- 455 גרם גרגרי חומוס יבש
- 660 מ"ל (2 כוסות) חלב 3.6% שומן
- 1 כפית עלי רוזמרין, קצוצים
- 1 שן שום, קלופה
- 60 גרם (½ כוס) גבינת פרמזן מגוררת
- 240 מ"ל (1 כוס) שמן זית
הוראות הכנה
הכנת קמח החומוס- מכניסים את גרגרי החומוס לתוך מיכל הויטמיקס וסוגרים את המכסה.
- בוחרים מהירות משתנה 1
- מפעילים את הבלנדר ומגבירים את המהירות בהדרגה עד למהירות הגבוהה ביותר, מפעילים למשך 30 שניות.
- שמים בצד 1 כוס (150 גרם) מקמח החומוס שהכנתם עבור המתכון ואת השאר שומרים בכלי אטום.
- בסיר בינוני מביאים את החלב, הרוזמרין והשום לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כ- 5 דקות.
- טורפים פנימה את כוס קמח החומוס שהכנו ומגבירים את הלהבה בחזרה לחום בינוני-גבוה. מבשלים דקה או שתיים עד שהתערובת מתחילה להשתחרר מדפנות הסיר.
- מכניסים את התערובת למיכל הוויטמיקס, מוסיפים את הפרמזן וסוגרים את המכסה.
- בוחרים מהירות משתנה 1.
- מפעילים את הבלנדר ומגבירים את המהירות בהדרגה עד למהירות הגבוהה ביותר. מפעילים למשך 30 שניות.
- מרפדים בניילון נצמד תבנית אפייה מרובעת בגודל 20 ס"מ, הניילון צריך להיות בגודל כזה שיאפשר את קיפולו מעל התערובת ויכסה את תערובת החומוס.
- מכניסים למקרר למשך שעתיים עד שלוש שעות עד להתקשות.
- מסירים את הניילון ומניחים על קרש חיתוך. פורסים לפרוסות באורך 5 ס"מ וברוחב של כ- 1.5 ס"מ.
- יוצקים למחבת קטן את שמן הזית עד לגובה של כ-1.5 ס"מ.
- מחממים לחום בינוני-גבוה (180°C), מגלגלים את הצ'יפס בקמח החומוס שנותר ומטגנים בשמן את עד להזהבה.
- מגישים מיד.