ממרח כרובית צלויה

דקות הכנה
מנות
דרגת קושי
image_pdf
PDF
 

מצרכים

  • 1 ראש כרובית גדולה, שטופה היטב
  • ½  ראש שום, קלוף
  • 1 בצל לבן, קלוף
  • 5 כפות שמן זית
  • ½  כפית מלח
  • ⅓  כפית פלפל שחור טחון
  • ½  כפית פפריקה מתוקה
  • ½  מיכל שמנת בישול או תחליף שמנת לגרסה טבעונית 
  • ½  צרור עלי פטרוזיליה

אופן הכנה

  • מחממים תנור מראש ל – 180 מעלות. 
  • מניחים את הכרובית בכלי מתאים לתנור ומוסיפים מים עד לכיסוי של כ – ⅔ מהכרובית. מכניסים לתנור לכ- 20-30 דקות או עד להתרככות הכרובית. 
  • מוציאים מהתנור, מרוקנים את המים ובוזקים על הכרובית את שמן הזית, מלח, בצל והשום ומכניסים חזרה לתנור לעוד כ- 20 דקות או עד כאשר הכרובית משחימה היטב. 
  • מוציאים מהתנור ונותנים לה להצטנן מעט. 
  • מעבירים את תכולת התבנית לקנקן הויטמיקס, מוסיפים את יתר המרכיבים וסוגרים את המכסה היטב. מפעילים את הבלנדר על המהירות הנמוכה ביותר ומעלים בהדרגה למהירות גבוהה. מערבלים כמה דקות או עד למרקם אחיד. מעבירים לכלי אחסון ושומרים במקרר.

יצא טעים? ספרו לכולם!

מעוניינים להשתתף בסדנה?

מלאו את פרטיכם וניצור קשר

    אתר זה מוגן על ידי reCAPTCHA וכפוף למדיניות הפרטיות ותנאי השירות של Google