fbpx

מחית דלעת ביתית

דקות הכנה
מנות
דרגת קושי
image_pdf
PDF

במקום לקנות מחית דלעת בקופסת שימורים, הכינו מחית בקלות עם הבלנדר שלכם

   

רכיבים

  • 240 מ"ל (1 כוס) חלב צמחי או חלב דל שומן
  • דלעת אחת קטנה, חצויה וקלויה (כ- ½1 קילו)
  • 1 מקל קינמון שלם, כ- 8 ס"מ
 

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות. שוטפים את הדלעת היטב. חוצים ומניחים על מגש מרופד בנייר אפיה כאשר הקליפה כלפי מטה. קולים למשך 30-40 דקות, עד שהדלעת רכה כאשר נועצים בה מזלג. 
  2. חותכים את הדלעת לקוביות כך שיכנסו למיכל הבלנדר, כולל הגרעינים והקליפה. זורקים את קצה הגבעול. מכניסים את כל הרכיבים למיכל הוויטמיקס וסוגרים את המכסה. 
  3. מפעילים על המהירות הנמוכה ביותר ומעלים במהירות למהירות הגבוהה ביותר. מערבלים למשך 1 דקה ומשתמשים במוט הדחיפה כדי לכוון את הרכיבים לעבר הלהבים. 
 

המלצת השף

לקבלת מחית סמיכה יותר, הורידו את כמות החלב, למחית דלילה יותר, הוסיפו חלב. תבלו על פי הטעם עם תבלין פאי דלעת, פלפל שחור או ג'ינג'ר טרי. השימוש בדלעת כולה זו דרך נהדרת להוסיף סיבים וחומרים מזינים לגוף שלכם ולצמצם בזבוז מזון. אם נשארת לכם דלעת, ניתן להשתמש בה להכנת מרק או סמודי כתוספת טעם והעשרת המרקם. וכמובן ניתן להקפיא לשימוש עתידי.

יצא טעים? ספרו לכולם!

מעוניינים להשתתף בסדנה?

מלאו את פרטיכם וניצור קשר

    אתר זה מוגן על ידי reCAPTCHA וכפוף למדיניות הפרטיות ותנאי השירות של Google