חומוס עדשים כתומות

דקות הכנה
מנות
דרגת קושי
image_pdf
PDF

מצרכים

  • 2 כוס עדשים כתומות
  • 1 כפית מלח
  • 3 שיני שום קלופות וכתושות
  • 3/4 כוס טחינה גולמית 
  • מיץ מלימון שלם
  • 1 כפית מייפל / סילאן
  • 1/2 כפית כמון
  • 3 כפות שמן זית

אופן הכנה

בקערה גדולה שמים את העדשים הכתומות ומכסים במים להשרייה במשך 10-30 דקות. מדי פעם שופכים את המים ומחליפים לחדשים.   לאחר ההשרייה מעבירים את העדשים לסיר גדול, מוסיפים הרבה מים ומביאים לרתיחה. מבשלים את העדשים במשך כ- 20 דקות או עד לריכוך מוחלט שלהן.   מעבירים את העדשים לבלנדר יחד עם יתר המרכיבים. בוחרים במהירות 1 ומפעילים את בלנדר.  מעלים ישר למהירות גבוהה, מערבלים במשך כמה דקות עד אחדות טובה של המרכיבים. ניתן להוסיף קצת מים במידה ורוצים להגיע למרקם רך וחלק יותר.    טועמים ומתקנים תיבול לפי טעם אישי, מעבירים לקערה ומגישים. בתאבון!

יצא טעים? ספרו לכולם!

מעוניינים להשתתף בסדנה?

מלאו את פרטיכם וניצור קשר

    אתר זה מוגן על ידי reCAPTCHA וכפוף למדיניות הפרטיות ותנאי השירות של Google