מצרכים:
- זר זעתר
- 100 גר' אגוזי קשיו
- 2-3 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
- 1/2 כפית מלח
- עד 1/2 כוס שמן זית איכותי
אופן ההכנה:
מפרידים את כל העלים מגבעולי הזעתר.
מניחים במיכל הויטמיקס את העלים, אגוזי הקשיו, הפרמזן ובערך 2 כפות שמן.
טוחנים על מהירויות 1-4 עד שמתקבלת מחית פסטו גסה.
בעזרת לקקן מורידים את העלים שנשארו בצדדים אם נשארו ומוסיפים מעט מלח.
טוחנים שוב במהירויות 1-4 ועכשיו כשהפסטו אחיד יותר טועמים.
אם צריך עוד מלח מוסיפים מעט, אם הפסטו מאוד סמיך מוסיפים עוד שמן זית וטוחנים עד שמתקבל המרקם שאוהבים.
המתכון באדיבות ליאור משיח.