מרק שעועית שחורה
מרק עשיר ובריא, מלא בטעמים
רכיבים
- 720 מ"ל (3 כוסות) מים או ציר ירקות
- 390 גרם (½1 כוסות) שעועית שחורה מבושלים או מקופסה, שטופה וללא הנוזלים
- 380 גרם (½1 כוסות) גרגרי חומוס מבושלים או מקופסה, שטופים וללא הנוזלים
- 20 גרם (⅛) בצל בינוני מקולף
- ½ ליים
- 1 פלפל חלפיניו קטן, ללא גרעינים, חצוי
- 1 כפית כמון טחון
- 40 גרם (⅓) פלפל אדום בינוני, פרוס, ללא גרעינים
- 1 כפית מלח, לא חובה
- 1 כפית פלפל שחור טחון
הוראות הכנה
- מכניסים את המים או ציר הירקות, ¾ כוס (155 גרם) שעועית שחורה, גרגרי חומוס, בצל, שום, מיץ מהליים, פלפל חלפיניו והתבלינים למיכל הוויטמיקס בסדר הרשום וסוגרים את המכסה.
- מפעילים על המהירות הנמוכה ביותר ומעלים בהדרגה למהירות הגבוהה ביותר.
- מערבלים למשך 5 דקות ו- 45 שניות, או עד שאדי מים כבדים יוצאים דרך פקק המכסה.
- מורידים את המהירות למהירות משתנה 3 ופותחים את פקק המכסה. מוסיפים את שאר השעועית ואת הפלפל האדום דרך הפתח.
- מערבלים למשך 5 שניות נוספות. מגישים מייד.