fbpx

בצק פסטה תרד

דקות הכנה
מנות
דרגת קושי
image_pdf
PDF
פסטה ירוקה וטעימה בהכנה ביתית 

רכיבים

  • 2 ביצים גדולות
  • 30 מ"ל (2 כפות) שמן זית כתית מעולה, לא חובה
  • 90 גרם (3 כוסות) תרד טרי, מאודה 
  • 150 גרם (½ 1 כוס) קמח רגיל
  • 3 גרם (1 כפית) מלח, לא חובה
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

  1. מכניסים את הביצים, שמן הזית והתרד למיכל הויטמיקס וסוגרים את המכסה.
  2. בוחרים מהירות משתנה 1.
  3. מפעילים את הבלנדר ומגבירים בהדרגה למהירות הגבוהה ביותר. 
  4. מערבלים במשך 20 שניות.
  5. פותחים את המכסה ומוסיפים את הקמח, המלח והפלפל.
  6. סוגרים את המכסה ובוחרים מהירות משתנה 3.
  7. לוחצים על כפתור הפולסים כ- 5-6 פעמים. יתחיל להיווצר כדור והבצק ייפרד מהלהבים.
  8. פותחים את המכסה, דוחפים את הבצק מהדפנות כלפי מטה. אם הבצק עדיין דביק ולא הפך לכדור, מוסיפים מעט קמח. 
  9. לוחצים שוב על כפתור הפעימה כ- 5-6 פעמים.
  10. מוציאים את הבצק מהמכל ומניחים על משטח עבודה מקומח, לשים במשך 1-2 דקות. עוטפים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח במשך חצי שעה.
  11. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. עובדים על כל חלק בנפרד, ואת השאר משאירים עטוף.
  12. מרדדים את הבצק לעובי דק בעזרת מערוך או במכונת פסטה, מתחילים עם העובי הרחב ביותר ומקטינים עד לעובי אחד לפני אחרון. 
  13. חותכים לרצועות פסטה. ניתן להיעזר בגלגלת חיתוך פיצה או במכונת פסטה משתמשים באביזר עבור פסטה פטוצ'יני כדי לחתוך את הפסטה לרצועות.
  14. מניחים את רצועות הפסטה על תבנית מרופדת בנייר אפיה ונותנים להן להתייבש במשך הלילה. 
  15. חוזרים על הפעולה עבור שאר הבצק.

המלצת השף

לפסטה רגילה, ניתן להכין ללא תרד ולהוסיף עוד ביצה. 

יצא טעים? ספרו לכולם!

מעוניינים להשתתף בסדנה?

מלאו את פרטיכם וניצור קשר

    אתר זה מוגן על ידי reCAPTCHA וכפוף למדיניות הפרטיות ותנאי השירות של Google