fbpx

לחם בננה וקמח מלא

דקות הכנה
מנות
דרגת קושי
image_pdf
PDF
לחם קליל ומתקתק לארוחת בוקר בריאה ועתירת סיבים. 

רכיבים

  • 200 גרם (⅔ 1 כוס) קמח מלא
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח, לא חובה
  • 80 מ"ל (⅓ כוס) חלב שיבולת שועל
  • 160 מ"ל (½ כוס) סילאן 
  • 60 גרם (¼ כוס) רסק תפוחים 
  • 1 ביצה גדולה
  • 60 גרם (¼ כוס) חמאה
  • 1 כפית קליפת לימון
  • 220 גרם (2) בננות, מקולפות
  • 80 גרם (⅔ כוס) אגוזי מלך קצוצים

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. 
  2. מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח בקערה בינונית. מניחים בצד.
  3. מכניסים חלב שיבולת שועל, סילאן, רסק תפוחים, ביצה, חמאה, קליפת לימון ובננות במיכל הויטמיקס לפי הסדר הרשום וסוגרים את המכסה.
  4. מפעילים את הויטמיקס במהירות הנמוכה ביותר ומגבירים במהירות לדרגה הגבוהה ביותר. מערבלים במשך 10-15 שניות או עד לקבלת תערובת אחידה. עוצרים את הבלנדר.
  5. פותחים את המכסה ושופכים בזהירות פנימה את המרכיבים היבשים, יחד עם אגוזי המלך. סוגרים את המכסה.
  6. מפעילים על מהירות משתנה 5 ולוחצים על כפתור הפולסים 10-12 פעמים או עד שהבצק אחיד. 
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת.
  8. מכניסים לתנור החם ואופים כשעה, או עד שסכין שהוכנסה למרכז יוצאת נקייה.
 

יצא טעים? ספרו לכולם!

מעוניינים להשתתף בסדנה?

מלאו את פרטיכם וניצור קשר

    אתר זה מוגן על ידי reCAPTCHA וכפוף למדיניות הפרטיות ותנאי השירות של Google