לחם תירס

דקות הכנה
מנות
דרגת קושי
image_pdf
PDF

מצרכים:

  • 200 גר' (2 כוסות) גרגרי תירס
  • 180 גר' (1 כוס) קמח מלא
  • 1/3 כוס דבש
  • 1 כף סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 55 גר' (1/4 כוס) יוגורט טבעי
  • 240 מ"ל (1 כוס) חלב אורז
  • 1 ביצה L

אופן ההכנה:

לחמם תנור מראש ל-200 מעלות. לשמן תבנית מרובעת בגודל 20 ס"מ.

להכניס את התירס לתוך קנקן הויטמיקס ולסגור את המכסה.

לבחור במהירות 1. להפעיל את הויטמיקס ובהדרגה להגביר למהירות 10.

לטחון במשך 20 שניות. להפריד 1/4 1 כוסות (165 גר') ולשים בקערה. להוסיף קמח, סודה לשתיה ומלח. להקציף קלות ולהניח בצד. לאחסן את שארית קמח התירס בצנצנת במקום קריר ויבש.

להכניס לקנקן הויטמיקס את היוגורט, חלב, דבש וביצה ולסגור את המכסה. 

לבחור במהירות 1. להפעיל את הויטמיקס ובהדרגה להגביר למהירות 10.

לטחון במשך 15 שניות.

למזוג אל התערובת היבשה ולערבב עם הידיים עד שהקמח לח. לשים את התערובת בתוך התבנית המשומנת. 

לאפות במשך 20 דקות או שקיסם שננעץ במרכז הלחם יוצא יבש.

יצא טעים? ספרו לכולם!

מעוניינים להשתתף בסדנה?

מלאו את פרטיכם וניצור קשר

אתר זה מוגן על ידי reCAPTCHA וכפוף למדיניות הפרטיות ותנאי השירות של Google